Bästa mellon på länge!

  2012-02-25 / 21:35:33 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Åh, jag känner att jag har blivit en riktig Svensson sedan jag flyttade hem till Sverige igen och jag måste säga att jag gillar det. :) Ikväll har jag kikat på melodifestivalen och jag tycker att det var den bästa av alla. Danny är så sjukt snygg och dansar så bra! Lisas låt är ju en riktig hit, Dynasti var också bra! Lotta och Christer sjöng en riktig radioplåga. Ja, vilken kväll! :) Dessutom har jag köpt en platt-tv idag. En 40" så det var ett riktigt nöje att titta!


Strålande sol och vårkänslor

  2012-02-25 / 09:18:41 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har precis vaknat och sitter och kikar på nyhetsmorgon. Ska precis ta och äta frukost och sen kila iväg till jobbet! Det är strålande sol ute och vårkänslorna ligger i luften, så det kan nog komma en hel del folk idag! :)

En liten Estelle

  2012-02-24 / 18:38:04 / Lycka / 0 KOMMENTARER

Välkommen till världen lilla Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte! :)

Åh, de är så gulliga Daniel och Victoria och de är så himla fina tillsammans! Kikade på Daniels presskonferens igår där han talade om att en ny prinsessa var född. Som alltid blev jag alldeles rörd och tårögd, det blir jag alltid då jag ser honom eller Victoria. Jag önskar dem ett stort grattis och all lycka till att de nu fått en liten dotter! :)

Namnet Estelle tycker jag är mycket vackert och annorlunda. Dessutom hörde jag på nyheterna att namnet kommer från Stella och jag har ju en underbart söt liten kusindotter som heter Stella och hon är ju bara 9 månader äldre än lilla Estelle.

Nr 2 på buss är inte kul

  2012-02-22 / 09:49:20 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Fasiken. Sitter på bussen tillbaka till skogen och vet ni vad? Det är ju morgonkvist och då är det dags för nr två, tycker min kropp. Men nej. Inte nu. Det är inte läge. Skärpning, det är ju en buss. Okej. Jag har inte nått problem alls att göra det på offentliga toaletter, för måste man så måste man. Men här? På bussen som vinglar fram på vägen. Jag menar. Vad gör jag om det inte går att spola?? Jag kan ju inte direkt gömma mig nånstans, för alla andra på bussen ser ju då att det är jag som är den skyldige. Jaja. Jag får knipa igen och tänka på nått annat så kanske magen lugnar ner sig lite.

Som sagt så är jag påväg tillbaka till skogen igen. Har varit hemma hos farmor och farfar och myst. Åh, de är så underbara! Farfar hämtade mig på bussstationen när jag kom och jag frågade var farmor var. Hon var hemma, sa farfar. Jag tänkte inte så mycket mer på det, men när vi kom hem till dem väntade farmor i köket. Hon hade dukat fint och tänt ljus för att jag kommit. Så hade de köpt kycklingspätt, potatissallad, grönsallad och coleslaw (eller hur det nu stavas). De hade ställt fram vin från Valencia (som jag bott i!!) och inte nog med det. När jag satt mig till bords tog farmor fram en låda med sushi som de köpt till mig! Åh, vad glad jag blev! Så gulligt av dem! De vet ju att jag älskar sushi! :)

Igår gick jag och farmor en runda på stan och jag köpte mig ett par nya snygga nikeskor. De var skitfina å så formar sig sulorna efter ens fötter, så man får det stöd man behöver. Nu kan jag kasta mina gamla skor som hängt med sen 2005. Fast frågan är om jag ska göra det? De är ju trots ett par beresta skor som varit i Egypten, Spanien, Grekland, Kanarieholmarna, Turkiet, Thailand, Singapore, Malaysia, Indien, Kambodja, Vietnam och Norge. Kanske ska spara dem som ett minne! Haha. :)

Vi var också till min farbror med fru, mage och lilla kusin-vitamin Evelina. Evelina är rolig hon. Hon tror att hennes "lillebror" ska heta Ola-Conny (som han i Ullared) för att hennes pappa lurat i henne det. :) Hon skuttade runt i sin älskade prinsessklänning, la pussel i raketfart och berättade att min syster Lisa är hennes bästa vän. Kul liten unge! :) Semlor hann vi med att äta också, för det var ju fettisdagen och farfar köpte hem semlor till oss. Det var gott det!

Hem till dalarna

  2012-02-20 / 10:37:18 / Lycka / 0 KOMMENTARER

I eftermiddag tar jag bussen till Borlänge. Ska hem och hälsa på farmor och farfar en sväng. Mys! :)

Ljuset i tunneln

  2012-02-20 / 00:13:34 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Jaaaaaa! :)
Nu är hemtentan inskickad och därmed är det slut med dubbla kurser och bara en massa plugg! Åh, jag är så lycklig! Nu får jag livet tillbaka! :) Åh, det bästa av allt är att det känns så bra. Jag har klarat det!

Det här firas med ett glas Chianti (av flaskan jag köpte med mig hem från Bologna) och en bild på den härliga fotöljen jag spontanköpte igår av min mysiga granne!




Lördag och tentaplugg

  2012-02-18 / 15:11:14 / Plugg / 0 KOMMENTARER

Ingen fredag utan plugg

  2012-02-17 / 20:20:13 / Plugg / 0 KOMMENTARER
Tjohoo! Har skickat in B-uppsatsen idag och printade ut två ex och la i handledarens fack. Det blev bra, men det tog sin tid att få den printad på rätt sätt. Kostade väl en sisådär 200 riksdaler och en massa papper gick dessvärre åt då någon gjort en märklig inställning på datorn. Men sen fick jag till det och lyckan blev total, samtidigt som en märklig känsla av tomhet spred sig i kroppen. Vad ska jag göra nu? Vad händer? Det har ju varit ett sjukt tempo sedan jul, då jag gjort två omtentor och läst dubbelt (alltså i 200% + 2 omtentor). Nu ska jag bara läsa en kurs på helfart. Har nästan glömt bort hur det känns att "bara" läsa på heltid.

Men men. Idag och i helgen är problemet löst då jag har en hemtenta som ska in på söndag. Det är den sista uppgiften i kursen i kulturturism och jag kan stolt meddela att jag är godkänd på den första uppgiften. :)
Vad det innebär betygsmässigt vet jag inte då jag inte är särskilt bekant med betygssystemet. Det är A-Fx. Men jag är nöjd då jag klarade 16 av 20 poäng. Det är ju bara 4 poäng från full pott.

Det går bra nu och det är skönt att vara tillbaka på banan igen! :)



Slapp dag

  2012-02-16 / 21:04:19 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Igår kom Claudio över och fixade Officepaketet på min dator. Han är bra snäll han!
Sen gick vi över till honom och där bjöd han och hans tjej mig på världens godaste Risotto med kantareller och bacon! Amarone vart det också och till efterrätt fick jag tiramisou. Hur gott som helst! Sen fick han för sig att vi skulle shotta rysk sprit för att fira att vi nu är klara med B-uppsatsen! :)

Sen kilade vi över till mig så jag fick svira om och så gick vi till några tjejer i klassen och fortsatte fira! Det var en jätterolig kväll, men idag har det varit sängläge hela dagen.

Nu ska jag fixa iordning lite te och äggmacka och kika på biggest looser på tv:n.

Vårfräsch

  2012-02-13 / 19:19:52 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Idag har jag varit hos min frisör där jag fick håret fixat. Nu är jag ännu ljusare och det känns riktigt bra.
Snart är jag lika ljus som jag var innan jag fick för mig att bli mörk. :)
Efter frisören gick jag och min nya frilla till det lilla caféet här i byn. Vi käkade lunch med Anna, mysigt!

Fick veta att vi är mer eller mindre godkända på B-uppsatsen då vi får opponera på onsdag! Wieee!! :) Så jag har suttit och skrivit en eratalista (en lista med fel eller saker vi kunde ha gjort bättre). Den ska lämnas in tillsammans med en opponeringslista och en lista där vi skriver ner hur vi har fördelat arbetet. Så lite har vi kvar att göra.. men snart är det över och det börjar helt enkelt ljusna! :)

Wohoo!

Penisgrotta

  2012-02-12 / 16:27:13 / Resa / 0 KOMMENTARER

Här bjuder jag på lite bilder från en annorlunda grotta jag besökte på Railey, Thailand. Många är de sjömän som offrat träpenisar till denna grotta, allt för att få god tur på havet. Märkligt? :)

Sol, underbara sol!

  2012-02-11 / 15:39:01 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Kom nyss hem efter att ha avslutat en härlig dag på jobbet! :) Det är alltid lika skoj att jobba med Jossan! :)

Nu ska jag ta och läsa lite om samernas turism. :)

Haha, fy hunden! :)

  2012-02-10 / 19:11:28 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Pratade nyss med Jullan över skype. Det var så länge sen vi pratade sist och det går för lång tid mellan gångerna. Iallafall så var det jättetrevligt! Vi pratade om att vi ska åka och hälsa på Hilde i Oslo snart. :)

Sen pratade jag med Hildemor. Underbart! Det är alltid lika skoj att prata med henne! :) Haha, idag åt hon soppa. Det såg jag i webkameran. Så fick hon plötsligt bråttom till något och lämnade datorn och soppan en stund. Så hörde jag steg som närmade sig.. men nej. Det var inte Hilde minsann. Det var hunden Garbo. Han smög sakta fram till skålen.. och slurp, slurp var det enda som hördes. Jag försökte stoppa honom och skrek: " NEJ, GARBO! FY! STOPP! FY!". Men han verkade inte bry sig om min röst som kom ur datorns högtalare, utan smaskade vidare.



Godmorgon världen

  2012-02-10 / 08:24:11 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Sitter och myser med två äggmackor och en kopp te, medans jag kikar på nyhetsmorgon. Bra start på dagen! :)
Idag står det omtenta på schemat och jag hoppas jag sätter den! I eftermiddag ska jag skriva lite på inlämningsuppgiften som ska in på söndag, innan det är dags för fredagsmyyyyys! :)

Ängel

  2012-02-08 / 23:13:38 / Lycka / 0 KOMMENTARER

En sån här bild hade jag när jag var liten och den får mig att minnas min barndom. :)

Mys!

  2012-02-08 / 20:06:33 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Jag älskar tulpaner! Var en sväng till den lokala mataffären och köpte mig en vit bukett. Nu står den här så fint på bordet. :)

Glad i hjärtat

  2012-02-08 / 14:45:06 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Sitter i soffan och filurar lite. Känner mig så tacksam över att jag varit iväg på en massa spännande strapatser och galna upptåg! Det har gett mig en massa minnen som jag lever på och som jag blir glad att tänka på. Jag är så himla nöjd att jag tagit körkort (och shit, jag har snart haft det i 10 år... vart tog tiden vägen) och ännu gladare är jag att jag överlevde då bilen en gång landade på taket.

Mina år som reseledare utomlands värmer gott i själen. Alla underbara människor jag träffade, alla platser jag såg och allt kul jag fick vara med om. Likaså är jag tacksam för alla hemska saker jag upplevde, de stunderna har fått mig att växa.

Mina två backpackerresor var också de toppen! Jag fick se en liten del av Indien och även om det var lite tjafsigt på resan så hade den också sina ljusa stunder. Resan genom Thailand, Vietnam, Kambodja, Singapore och Malaysia var nog en av de absolut bästa resorna jag gjort. Det var så skönt att styra näsan dit man ville och kunna ta dagen som den kom! :)

Sen har vi tiden i Spanien, när jag pluggade och jobbade lite grann. Det var galet skoj det också! Känslan av att helt plötsligt förstå vad människorna runt omkring mig sa, var helt obeskrivlig. De pratade ju på ett språk som tidigare varit främmande för mig.

När jag kikar i backspegeln så känner jag också att det var en trevlig tid i Oslo. Där, precis som på andra ställen runt om i världen lärde jag känna underbara människor som jag har kontakt med än idag.


Backpacking

  2012-02-08 / 09:19:32 / Resa / 0 KOMMENTARER

Kikade precis på nyhetsmorgon och de visade nyheter från presidentvalet i USA. Senaste gången det var val där var jag och Jullan på vår 3månadersresa i Asien. Kontraster. Tiden går så fort.

Så jädra less

  2012-02-07 / 17:47:02 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Usch, både idag och igår har varit sånna där tråkiga skitdagar. Dagar då det bara känns tomt. Jag har så himla mycket att göra och nu har jag ingen ork mer. Nu vill jag göra nått annat. Se nått kul, skratta, dansa, hoppa och skutta! Nu är det bara plugg, plugg och åter plugg. Livet känns skittråkigt att jag inte orkat lyfta ett finger idag. Ingenting har blivit gjort.

Men jag gjorde nyss en smoothie (banan, kiwi, hallon, vaniljyoghurt och mandarinjuice) och den blev skitgod! Det är ju alltid nått.

Babyboom

  2012-02-07 / 14:53:29 / Vardag / 0 KOMMENTARER

Resa ensam?

  2012-02-07 / 10:12:47 / Resa / 0 KOMMENTARER

Jag vill åka någonstans, samla energi och se något annat en skolböcker och snö. Kan jag plugga hemma så kan jag ju lika gärna plugga någon annanstans när jag nu läser på distans. Jag har rest runt i Asien två gånger, men då hade jag sällskap. Vågar man resa ensam i Thailand? Är det någon som gjort det?

(Bilden är från Bangkok, då jag var där med J)

Koh Tao

  2012-02-06 / 19:22:04 / Resa / 0 KOMMENTARER

Budda

  2012-02-06 / 19:06:58 / Resa / 0 KOMMENTARER
Bilder från ett av mina besök i Bangkok

Livet har sina goda stunder

  2012-02-06 / 16:09:08 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Ett sms av en annorlunda sort landade just i min mobil. :)

"Detta är en vild chansning! Om just du är den Johanna som var på Cinderella den 26-27 jan så vet du exakt vem jag är. Snääälla svara i så fall på detta SMS. Om du inte har en susning vad jag snackar om så glöm att du fått detta! Kram från Skånepågen!"

Haha, tyvärr är jag ju inte det.  Det lät iaf som om "Skånepågen" hade en trevlig kryssning! :)

London calling

  2012-02-06 / 12:36:15 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Imorse när jag slog upp ögonen så snurrade Londontankar runt i min skalle. Åh, vad mysigt det skulle vara att åka dit i vår. Jag har ju aldrig varit där, ja inte ens i England överhuvudtaget. Skulle jorden gå under så vill jag ha varit i London och upplevt dess atmosfär! :)

Nej, nu ska här knådas B-uppsats. Tjoho!

Snigelfart

  2012-02-06 / 01:39:50 / Lycka / 0 KOMMENTARER
Startade precis upp min gamla dator. Åh, vad trött jag blir på den. Den är så fruktansvärt seg. Allting tar hundra år och så låter den som en gammal skördetröska. Nej, uschamej vad jobbig den är. Jag är så nöjd att jag köpte en ny dator. Ska bara se till att tömma den gamla på bilder och lite sånt där... sen ska den till graven tillsammans med Sixten, min gamla dammsugare.

God natt folks!

Sunday, bloody sunday

  2012-02-05 / 22:51:06 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Brr!

Vart klar med turismkursens andra inlämningsuppgift idag på eftermiddagen. Tog en liten promenad till skolan för att skicka in den. Det var väääääääldigt kallt, men skönt att komma ut lite. Imorgon ska jag låta Habibi (min splitternnya dammsugare) ta en liten svängom i lyan. Tvätta kläder ska jag också hinna med, innan det är dags att fila lite på B-uppsatsen och plugga inför tentan på fredag.

Skriva, skriva, skriva

  2012-02-05 / 15:02:54 / Plugg / 0 KOMMENTARER
Nu sitter jag och skriver det sista på veckans inlämningsuppgift medans snön yr utanför fönstret. Vilket busväder, jag tror inte att jag orkar ta mig ut idag... men men, vi får väl se hur det blir med det.


Orkar inte

  2012-02-03 / 20:26:59 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Nä, nu orkar jag inte mer. Jag har kört fast, så jag lägger ner pluggandet för dagen. Tänkte kika på "På spåret" och Skavlan istället. Får ställa klockan och gå upp med tuppen, ringa en vän å plugga vidare.

Föresten så kom min lilla Habibi idag. Ja, jag döpte min nya dammsugare till det. Han såg fin ut, jag hoppas han är bra. :)

Resetankar

  2012-02-03 / 12:44:17 / Resa / 0 KOMMENTARER


Sitter och försöker koncentrera mig så jag kan plugga. Det är inte så lätt, för idag är mitt huvud fullt av resetankar. För mig är det lika viktigt att tänka på resor som att andas, så det går inte många dagar utan att jag kikar runt en massa på nätet. Jag vet inte, men det är liksom rofyllt på något vis. Jag söker på flygbiljetter, kolla på resmålsbilder, kikar efter buss eller tågbiljetter och läser resebloggar. Jag brukar slå mig ner i soffan, med en kopp te eller ett glas vin. Lyssna på musik, kika runt och bara koppla av.

Idag har jag kollat på flygbiljetter till Lissabon. Jag vill så gärna åka dit. Min farmor och farfar bodde där när jag var liten, så jag har ju varit där några gånger redan. Men jag skulle vilja uppleva staden som vuxen, se alla byggnader och gator. Smaka på maten, njuta av lokala viner och titta på alla människor som är påväg någonstans.

Jag vill uppleva Paris och Berlin också, så idag har jag har hunnit med att kika på flygbiljetter dit också. Som så många andra gånger har jag även kikat på resor till Bangkok. Den staden är så underbar! Det sägs att antingen så gillar man den eller inte och jag är helt klart ett fan av den! Där finns så många människor och det är fart och fläkt. Underbar mat och så är det så billigt. Under våren kommer jag att läsa på distans, så en tanke är att tillbringa tid i Thailand. Jag tror det skulle passa min studentkassa väldigt bra. :)

Sen har jag länge drömt om att tågluffa i Europa. Kanske jag hinner med en liten tur i maj eller juni?

(bilden är från haglofs.se, nästan en sån ryggsäck som jag har.. men inte riktigt.)


Malev

  2012-02-03 / 09:55:43 / Resa / 0 KOMMENTARER
Satt precis och kollade resor, som jag brukar göra. Då såg jag att Malev idag har ställt in alla sina flygningar på grund av ekonomiska problem. Undrar vem som står näst på tur? :(

Då slänger jag in handduken

  2012-02-02 / 22:39:32 / Lycka / 0 KOMMENTARER

Nu ser jag snart i kors, så det är lika bra att jag går och lägger mig. Får se till att gå upp tidigt imorgon istället, så jag kan fortsätta pluggandet. Skepp å hoj, godnatt och sov gott! :)

Lite skit i hörnen har väl aldrig skadat, eller?

  2012-02-02 / 20:13:46 / Vardag / 0 KOMMENTARER

För någon dag sedan försökte ge mig på projektet att städa lite här hemma. Det var snudd på omöjligt då Sixten strejkade rätt rejält. Slangen hade för länge sen lossnat, och det var inte särskilt lätt att dammsuga samtidigt som jag fick hålla fast slangen så den inte for iväg. Nej, där tröttnade jag ur, gav upp och beställde en ny en.

Fick precis ett mail från Netonnet där det stod att min nya dammsugare är skickad. Jaaaaaa, snart kan det bli rent här igen! När jag ändå var igång beställde jag fruktkulor också, som ska ge ifrån sig en doft av frukt då man dammsuger. Det ska bli riktigt spännande! :) Jaja, hoppas det går fort att för den nya familjemedlemmen att anlända. Nu är jag trött på att dammråttorna kastar sig över en då man försiktigt tassar förbi dem, så han är mer än välkommen! :)

Bilden är från netonnet.se

Plugga plugga, sen drömma lite

  2012-02-02 / 15:10:45 / Plugg / 0 KOMMENTARER

Handledningen gick bra, men arbetet känns lite rörigt just nu. Vi har skrivit väldigt djupt, eftersom artiklarna är djupa. Så vi måste baka texten en hel del och fila till det lite här och där, innan den är redo för vårat "övningsseminarium" på måndag. Efter handledningen passade jag på att luncha i skolan och prata lite med tjejorna. Det var så länge sen nu och mysigt var det! :)
Gick en sväng till Ica också, för visst behöver man tulpaner som man kan kika på medans man ägnar eftermiddagen åt plugg! Å när pluggandet är klart kanske jag kan drömma mig bort i tidningen. :)

Morgonstund har guld i mun

  2012-02-02 / 08:42:53 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Sitter och njuter av en kopp te och tittar på nyhetsmorgon. Nu ska jag svira om lite snabbt och bege mig till skolan   för B-uppsatsens sista handledning.

Längtar efter våren

  2012-02-01 / 23:00:56 / Vardag / 0 KOMMENTARER


Värme

  2012-02-01 / 22:10:25 / Resa / 0 KOMMENTARER

Cypern, maj 2011.

Bologna

  2012-02-01 / 21:12:01 / Resa / 0 KOMMENTARER


Bologna, nyår 11/12.

Aj

  2012-02-01 / 21:01:08 / Vardag / 1 KOMMENTARER




Jag råkade bränna mig idag. Fasiken vad ont det gjorde. Även om den här blåsan inte på långa vägar gör lika ont som brännblåsorna jag fick i Vietnam, så blev jag påmind om dem. Jag har nog några bilder här någonstans, om det är någon som vågar se?

Vardagslyx

  2012-02-01 / 20:49:09 / Lycka / 0 KOMMENTARER


Idag när jag kom hem hittade jag detta i brevlådan.
Min mamma är bra snäll hon!