Oj då

  2012-03-31 / 14:27:26 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Somnade visst. Är helt seg efter resan och jetlagen sitter i. Kollade på Mästerkatten i Stövlar och hade långfrukost med farbror A. Jag och lilla hunden Boss somnade trötta på soffan. Nu har jag vaknat igen och försöker bli pigg. Kanske ska ta en dusch och gå en liten promenad med hunden. Det är bara så kallt ute... brr. Rått och blåsigt.

Ringde nyss syrran. Hon var också helt slut. Hon lät helt färdig och sa att hon fortfarande var jetlagad. Stackars liten.

What to do?

  2012-03-31 / 11:18:21 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Funderar på vad som händer till hösten. Funderar på om jag ska flytta till Örebro kanske. Har fått erbjudande om att gå på på visning av två lägenheter och jag ligger två och trea i kön, så jag ligger bra till. :) Ska ringa på måndag och höra vilken tid som visningarna är. Om det passar så åker jag och kikar! Ska ju till underbara Oslo och hälsa på min underbara Hilde! :)

Bye the way. Fortsätter med mitt ryggsäcksresande ett tag till. Stannar hos min farbror (låter märkligt att säga fabror då det skiljer ett år mellan oss.. men men.) till måndag och då tar jag tåget upp till dalarna och mamma. Ska skriva klart en uppgift som jag sköt upp under resan i Thailand. Sen på torsdag åker hon och jag till skogen och myser lite innan det är dags för lite helgjobb för min del. Som det ser ut nu, så åker jag till Oslo den 9e. Som jag längtar!


Hemma i Svedala igen

  2012-03-30 / 07:57:58 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Jahopp. Då var man på svensk mark igen då. Det är kallt, regnigt och grått. Men, det gör inget. Sverige är bra ändå. :) Hade väl  inte tänkt så mycket på hur jag skulle komma vidare från Arlanda så det var nära att det blev en natt på en kall bänk på flygplatsen. Det tyckte inte min farbror var en bra idé då han läste det på facebook, så han kom och hämtade mig. Så här är jag nu, på spontanbesök. :) Väldigt trevligt eftersom det var väldigt länge sen jag träffade han och hans famllj.

Igår väckte han mig kl 13.45 och funderade om jag levde. Jag var helt färdig efter att ha varit uppe i 1 dygn och inte sovit mer än 2 timmar. Idag däremot vaknade jag med tuppen, pigg och glad. Jag gissar att jag är tillbaka i den svenska dygnsrytmen igen.

Badat med elefanter

  2012-03-23 / 16:35:16 / Resa / 0 KOMMENTARER










Färdigpackad

  2012-03-23 / 12:28:13 / Resa / 0 KOMMENTARER
Nu är jag i stort sett färdigpackad, men inte helt redo att åka vidare. Jag hade gärna stannat mycket mycket mycket längre. Jag gillar verkligen den här ön massor och jag kommer att åka hit igen. Hoppas det blir snart. :) Imorgon bitti tar jag båten över till Phuket och gör sällskap med pappa och co. På eftermiddagen går mitt flyg till BKK även om det känns trist att lämna Koh Lanta så ser jag fram emot att komma till storstaden igen. Jag älskar Bangkok och det ska bli riktigt najs att få några dagar där uppe! :) Pappa och co stannar en natt på Phuket innan de tar flyget hem till Sverige och våren.

Dagarna här på ön har mest spenderats på stranden. På dagarna har jag solat och badat massor och på kvällarna har jag myst vid någon strandbar. Härligt! I morse gick jag upp i hyfsad tid och skrev lite på hemtentan. Nu är det i stort sett bara två frågor kvar att besvara och så måste jag finslipa lite på de jag redan svarat på. Lyxade till det med en helkroppsmassage, utan happy ending, på stranden nu på eftermiddagen. Badade med pappa och vi pratade om hemresan. Det känns tråkigt att åka hem. Hem till ingenting. MEN, när jag plaskade där i vattnet tänkte jag på att jag ju snart ska iväg igen. Jag blir hemma i några dagar innan jag åker till min bästa vän Hilde i Oslo. Och där ska jag käka en massa räkor och riktiga crabsticks med BARA krabbor i. Hilde och jag brukar lägga dem på en macka tillsammans med majonäs, färskpressad citronsaft coh dill. Då är man i himmelriket! :)

Nu ska jag slänga på lite mascara på ögonfransarna och sätta upp håret i en liten minitofs och sen traska bort till pappa. Vi ska upp till Saladan och käka en sista middag tillsammans. Åh, vad jag älskar den här ön.


Första frågan avklarad

  2012-03-22 / 11:13:23 / Plugg / 0 KOMMENTARER
Yes. Då var en fråga klar. Det tog ju  bara nån timme eller så och jag fattar inte varför det ska ta sån tid? Det är ju bara att skriva på. Men men, har man inte lust så är det inte så lätt. Nu är jag iaf värd en cola och lite pistagenötter innan jag går vidare med nästa fråga. Syrran är inte klar med sitt plugg, men har iaf kommit halvvägs. :)

Hemtentadax

  2012-03-22 / 08:19:26 / Plugg / 0 KOMMENTARER
Jahopp, då var det bara att bita i det sura äpplet och skriva hemtenta. Men.. heter det hemtenta när man inte är hemma? Kanske man ska kalla det för bortatenta, eller thaitenta? Jaja, ordbajseri here I come. När jag besvarat två frågor ska jag belöna mig med en kall Chang och när jag besvarat den tredje ska jag fasiken unna mig lite back and shoulder massage! Då har jag kommit halvvägs och får ta resten imorgon bitti. Hm, kanske borde belöna mig med något gott efter jag besvarat den första frågan också? Syrran sitter också här och pluggar. Hon skriver en bokrecension av en av Strindbergs böcker. Det verkar jättekul. Eller inte.


Så här bor jag

  2012-03-21 / 15:58:02 / Resa / 0 KOMMENTARER








50 sätt att träffa den rätte

  2012-03-21 / 15:33:04 / Resa / 0 KOMMENTARER

På Phuket spenderades dagarna mestadels vid poolen där jag läste och drack svalkande öl. Fick boken "50 sätt att träffa den rätte" av mamma, och jag vet inte om det var menat som en pik eller inte. Hon vill ju ha barnbarn. :) Hur som helst var boken skitbra. Den handlar om en 29-årig tjej som länge levt singel och försöker bli en framgångsrik skådespelerska. Hon startar en blogg i hopp om att finna mannen i sitt liv. Sjukt bra skriven, med ett rappt och fräckt språk. Jag skrattade högt för mig själv på var och varannan sida och jag kan varmt rekommendera den!

Livet är vackert

  2012-03-20 / 14:13:35 / Lycka / 1 KOMMENTARER
Jag bor granne med en helskön familj på 10 personer. Mamman och äldsta dottern bjöd in mig till deras bungalow och deras "bibliotek". De hade 25 pocketböcker och jag fick ta vilken jag ville. Mamman och jag pratade en del när vi satt på våra terasser och tittade mot havet. Hon hade rest runt i hela asien flera gånger och hennes barn har följt med sedan de bara var några år gamla. De är vana att bo enkelt och njuta av livet. Så vill jag också ha det, om jag skaffar mig en familj.

 


Lika som bär?

  2012-03-16 / 14:46:04 / Resa / 1 KOMMENTARER
Här om dagen var vi på massage. Medan jag fick ryggmassage hörde jag plötsligt pappas röst utanför: "No, no. She is my daughter".  "Leally? No." (Really?), sa thaitjejen.

När jag sen kom ut från mitt bås förklarade pappa att hon trodde att vi var syskon. Haha, inte illa pinkat eftersom jag är 21 år yngre än pappa och jag ser ut som 12. :)

Dagen innan var jag där på fotmassage då massören plötsligt pekade på min mage och utbrast: "Babies?" "Yes, many", sa jag. "No, no... it´s a lot of potatoe chips", fortsatte jag. Min syster satt bredvid och vek sig nästan dubbel av skratt och sa "Johanna, det är nu som man ska ge henne en Toy, precis som i reklamen".

Håkans Bar

  2012-03-13 / 05:06:03 / Resa / 0 KOMMENTARER
Kom till Phuket igår och vid tredje hotellet taxin körde till kom jag rätt. Pappa och co hade bokat en lägenhet, men var inte där då jag kom fram. Hotellpersonalen var väldigt snälla och låste upp så jag fick ställa in mina ryggsäckar. Sen satte jag mig och tog en öl på en bar i närheten medan jag väntade. Det var himla kul att se dem när de äntligen kom! :)

På kvällen tog vi en tuk tuk till Buffalo Steak House. Jag var så sjukt sugen på fläskfilé och hade nästan drömt om den. Haha. Ris är gott, men man blir lite less efter ett tag. Tuk tuken släppte av oss mitt på Bangla Road.. efter att chocken lagt sig vände vi om och tog en tuk tuk till Karon istället, där skulle ännu ett Buffalo ligga. När vi kom dit blev vi avsläppta precis utanför Håkans Bar. Han var där, så efter den grymt goda fläskilén gick vi dit och tog en varsin drink och jag firade ett VG på b-uppsatsen! Pappa babblade på med Håkan som om de kände varandra. Det var lite roligt faktiskt! :)

Åh ja just ja! Var till apoteket igår och fick en salva som jag ska smörja armarna med. Huden har tydligen kokat av värmen. :/ Jaja, ska smörja på iaf så kommer det att flagna sen. Men det bästa av allt är att jag kan bada som vanligt så nu ska jag ta mig ett dopp i poolen!



Blåsor och plugg

  2012-03-11 / 17:00:49 / Resa / 0 KOMMENTARER
Idag har jag legat i skuggan under ett träd på stranden. Träffade på en italienare och en tysk som jag pratade lite med. Försökte umgås med fröken Mossberg.. men hon var inte så rolig faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Mossberg är författaren till en av kursböckerna som jag har med mig. Nu var ju inte hon här, men jag kallar boken för Mossberg. Försökte läsa lite grann iaf och hittade några saker som jag kan referera till i den uppgift som jag i skrivande stund sitter och jobbar med. Det är rätt trist, men det är bara att ordbajsa på. Ska skriva minst 1000 ord och jag är snart uppe i 200, så det går rätt fort. Jag skriver om ett besök på IKEA och hur upplevelsen var och om människors interaktion.

Imorgon bitti tar jag båten till Phuket. Det blev en snabbvisit här på Koh Lanta den här gången, men jag hoppas jag kommer tillbaka snart. Pappa, syrran och co landade på Phuket idag så jag ska möta upp dem. Det ska bli skoj att se dem! :)

Har fått en massa envisa blåsor på armarna. Jag tror det är för att det är så varmt och fuktigt. Blåsorna är vätskefyllda och kändes till en början inte, men nu kliar de och blir fler och fler. De kom på Koh Lipe och de första kom på överarmarna. De har försvunnit nu och så har huden börjat flagna. Mycket konstigt. Tänkte besöka en läkare eller ett apotek imorgon när jag kommer fram. För en sak lärde jag mig då jag och Jullan reste runt. Om det är nått som inte stämmer så ska man uppsöka en läkare, speciellt om det är nått med huden. Man ska inte göra som jag gjorde då (2008) och envisades med att resa runt med låren fyllda av brännsår för att jag spillde ut kokande vatten på dem.

Beach 2012

  2012-03-11 / 15:02:15 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Det är så skönt att ligga på stranden och titta på folk. Var och varannan ser ut att vara någon form av soffliggare och har ett par extra kilon lite här och där. Det gör mig gott att se, för då kan jag med gott samvete återvända till soffan när jag kommer hem. :) Dessutom behöver man ju inte vara så hysterisk varje vår för att man ska bli beach fit. Det går ju  hur bra som helst att ligga på stranden ändå. Vem bryr sig?

Koh Lanta

  2012-03-11 / 04:14:20 / Resa / 0 KOMMENTARER

Utsikt från Long Beach mot Phi Phi





En snabbis på Koh Lipe

  2012-03-10 / 16:40:29 / Resa / 1 KOMMENTARER
Träffade på ett svenskt par från Helsingborg under den andra kvällen på Koh Lanta. Dagen efter hängde vi på stranden och badade i regnet. Underbart mysigt! :) På eftermiddagen stod det som spön i backen och det gjorde nästan ont, men i havet var det så varmt och skönt. Sen åkte vi in till Saladan och åt middag och kikade på båtbiljetter. Eftersom det bara tog 3 timmar med Speedboat till Koh Lipe så spontanbokade jag en biljett tillsammans med Marika och Andreas.

På transfern, dagen efter, träffade vi ett par från Norrland och en man från Västerås. Ylva, Göran och Micke. (De träffades på flygbussen i Krabi). Det var ett glatt gäng och vi höll sällskap på Koh Lipe. Vi käkade middag, drack öl och drinkar och solade och badade.

Jag stannade 3 nätter på Koh Lipe, tyckte faktiskt inte särskilt mycket om ön. Jag blev ganska besviken och fick höra av flera att ön förändrat sig på bara sen förra året. Naturen var fantastisk, men människorna var inte särskilt trevliga. Boendestandarden var låg och ville man ha nått som var någorlunda fräscht vart det genast dyrt. Bodde först i en liten bungalow, men bytte eftersom jag hittade 3 stora kackelackor som sprang runt. På det nya stället sprejade jag rummet innan jag sov, för grannarna där hade haft en massa kackelackor på sina rum. Byn påminde om Phi Phi, men utan fest och det var väldigt skräpigt. Vi hade iaf tur med vädret, skulle man ju vilja säga.. men tyvärr hade vi inte det heller. Det regnade hela nätterna och även en hel del på dagarna. Men vi i "gänget" hade det riktigt trevligt tillsammans!

Jag lyckades bli biten av en fisk också. Haha, jag lyckas då med allt jag! Jag gick bara runt lite i vattnet och såg helt plötsligt en vit fisk som tog sats och bet mig. Jag kom nog lite för nära hans revir. Men hur skulle jag kunna veta det? Jaja, samlade iaf mod till mig och snorklade lite nästa dag, men vattnet var så grumligt av regnet så jag såg inte så mycket.

Micke, Ylva, Andreas, Marika och Göran




Härligt klart vatten, trots regn






Mysiga hemmagjorda parasoll



Framme på Koh Lanta!

  2012-03-04 / 17:50:47 / Resa / 0 KOMMENTARER



Ensam är inte alltid själv

  2012-03-04 / 17:10:43 / Resa / 0 KOMMENTARER
Jag tror inte man är mer ensam då man reser själv än vad man är då man reser i sällskap med någon. För när man reser ensam så träffar man hela tiden en massa spännande människor. Redan vid gaten, då jag väntade på att få boarda kärran från Bangkok till Krabi kom Alison fram till mig och frågade om Wifi. Hon reste också ensam, var 41 år gammal och kom från Kanada. Vi småpratade lite när vi gick ombord och så delade vi en taxi till Aonang då vi kom fram. Jag hade bokat hotellrum online så hon hängde på och letade boende då vi kom fram. När hon hittat ett rum gick vi ner på "byn" och tittade lite. Vi åt middag och tog en öl och så bokade jag en båtbiljett till Koh Lanta innan jag dessvärre var tvungen att gå hem och plugga.

När jag kom hem upptäckte jag att safetyboxen gått i baklås och magen började krångla. Sprang och köpte lite extra skithuspapper och frågade killen i repan om han kunde öppna boxen. Det kunde han inte utan bad mig komma nästa morgon, det vill säga imorse. Han hade nog glömt det, för tjejen i repan vart jättestressad då jag i morse sa att jag skulle med båten till Koh Lanta. Efter några samtal hit och dit kom så chefen och låste upp och så skjutsade de mig till båten, för jag hann inte med transfern. Vilka människor! Allt löser sig! :)

Väl på båten satt jag bredvid två danska tjejer som var i Thailand för första gången. När vi började närma oss Koh Lanta började det regna så vi gick under däck. Där hamnade jag bredvid ett mycket trevligt äldre par från Sverige. De hade bränt sig på solen häromdagen, vilket vi upptäckte att jag också gjort. Bränt mig alltså. Jag är rödare än ett stoppljus och jag känner ingen skillnad på hettan i munnen efter stark mat och den på kroppen. Tur man kan skratta åt det. Det syns var mina kläder suttit, till och med strumporna! :)




Mer bilder från BKK

  2012-03-04 / 03:03:13 / Resa / 0 KOMMENTARER

En ödla i Lumpini Park

I Lumpini såg man varaner som traskade förbi eller simmande i vattnet. Hur kommer det sig att vi inte såg dem förra gången Jullan? :)


Utsikten från hotellet

Har en massa fler bilder som jag gärna hade viljat lägga upp, men jag vet inte hur jag får dem åt reätt håll. Jag har tagit dem på andra ledden och är inte så teknisk av mig. :)

Surprise!

  2012-03-03 / 17:44:18 / Resa / 1 KOMMENTARER
Tanken var från början att jag skulle åka ner med två vänner, men det blir aldrig som man tänkt sig. De åker till Mexico om några dagar och det är ju inte heller helt fel! :) Varför sitta hemma och plugga när man lika gärna kan göra det på en strand långt bort? :) Hur som helst så tog jag flyget till Bangkok den 28 mars, med mellanlandning i Amsterdam.

Genom en god vän och gammal kollega fick jag för några veckor sedan tag på ett rum på hotell Rembrandt. Det roliga var att mamma och hennes karl Janne också hade bokat det hotellet, av alla sjutioelvamiljoner hotell som finns i den stan. Det tyckte jag var så kul, så jag höll det hemligt för dem. När jag kom fram till BKK tog jag först flygtåget till ändstationen och bytte sen till Skytrain till en station i närheten av hotellet. Känslan var magisk. Det kändes så kul! :)

Väl framme på hotellet bad jag om ett rum i närheten av mamma och Janne. Sen bad jag receptionisten att ringa ner dem. Hon var så rolig för hon sa till Janne att han var tvungen att skynda sig ner till receptionen för att det var ett problem med deras rum. Jag skyndade mig snabbt bort till lobbyn och när jag stod mitt på golvet såg jag mamma närma sig. Som tur var tittade hon åt andra hållet så jag kunde smita förbi. :) Hon hade inte varit på rummet så hon anade ingenting. Sen kom Janne ner och receptionisten meddelade han att hans dotter satt och väntade i lobbyn. "It most have been a misstake" sa han.. och knallade bort till mig. "Hej!" sa han, och kände inte igen mig. Sen gled poletten ner och han såg att det var jag! Haha! :) Så kom mamma in och såg att Janne satt med en tjej och pratade. "Hm, vem kan det där vara?" undrade hon. Hon såg inte heller att det var jag, förens hon kom närmare. Haha! :) Det blev väldigt överaskade och tyckte det var skoj att jag kom! :)

Nu har de tyvärr åkt hem till Sverige igen, då deras 18 dagar långa semester är slut. Men vi hade några riktigt fina dagar tillsammans!


Första kvällen tillsammans åt vi mat på en mysig restaurang mitt emot hotellet. Jag var helt slut efter den långa flygresan.


Första middagen, Tom Ga Kai och en Singa. Underbart gott! :)


De hade planerat att åka till shoppingcentret MBK med Skytrain som de var intresserade av, så jag följde med.





Flyget till BKK

  2012-03-03 / 07:16:00 / Resa / 1 KOMMENTARER
Den obligatoriska "titta-ut-igenom-flyget-och-ta-ett-kort-bilden". Måste vara bland den största vinge jag sett. :)


Om det var gott om benutrymme? Nja, lite större plats hade väl inte varit dumt! ;)

Kände mig som en kung när jag susade fram mellan gaterna och bytte flyg i Amsterdam för några dagar sen. Kände mig så fri och det var så härligt! Det var jag mot världen och ensam var stark.